Program Amacı

Makine Teknikerliği Bölümü, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, üretiminin planlanması, bakım onarımı, insan kaynakları gibi geniş çalışma alanlarına sahiptir. Bölümün mezunları özel sektörde ve kamu sektörüne ait fabrika veya işyerlerinde her türlü mekanik sistemlerin (iş makineleri, gaz ve buhar türbinlerinin, kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, havalandırma, ısıtma sistemlerinin) tasarımında, iyileştirilmesinde ve üretiminde çalışabileceği gibi, serbest çalışma imkânına da sahiptir.

 

Kuruluşu ve Gelişimi

Makine Programı 2012-2013 Akademik Yılında öğretime başlamıştır. Bölge sanayisinin ihtiyaç duyabileceği teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere açılmıştır. Buradan mezun olan öğrencilerimiz birçok alanda teknik eleman ihtiyacını karşılayabilecek şekilde yetiştirilmektedir.

 

İşletmede Mesleki Eğitim Modeli

Programda 3+1 İşletmede Mesleli Eğitim Modeli uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz isterse 4. Yarıyılda organize sanayi bölgelerinde uygulama eğitimlerine katılabilmektedir.


Haberler Arşiv

Duyurular Arşiv